C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Bukan nak perli
Jumaat, 16 Mac 2012 • 10:41 PTG • 0 comments
okayy back to title . bukan nak perli or apa okayy . korang orang melayu bukan? BAHASA MELAYU korang fail ke? Budak-budak muda sekarang mereka buta BAHASA . mereka salah menggunakan bahasa melayu . like my friend . waaahh apa best sangat taip SMS or CHATTING menggunakan bahasa singkatan ? seperti berikut :- (ko nqk pegi aneww) korang tengok ? huruf Q bertukar menjadi A ? siapa yang ajar . cikgu BAHASA MELAYU ? heyyyyy , adik-adik , akak-akak dan abang-abang sekalian . pernah sekolah rendah dan menengah kan. cikgu Bahasa Melayu tak pernah ajar kan menulis karangan dengan menggunakan bahasa singkatan. 

Maaf jika anda terasa . saya bukan apa . saya cuma tak faham dengan budak-budak muda sekarang. Ya saya tahu bahasa singkatan senang untuk menaip . tapi ingat kemana-mana anda menghadapi peperiksaan , anda tetap menggunakan Bahasa Melayu yang sepenuhnya . Bahasa Inggeris juga . ada ke bahasa singkatan . Yaa memang ada . seperti ini :- BTW . korang faham apa maksud itu ? by the way kan . Haaa , ada dikalangan budak-budak muda sekarang menyampah bila ada SMS masuk dan memberi bahasa singkatan . yang tak faham tu kemungkinan dia akan terguling-guling nak baca bahasa singkatan yang pelikk itu .

Maaf sekali lagi . Ingat lah Bahasa melayu lebih baik daripada bahasa singkatan . 
okayokay . Ingat okay . (Y) kalau korang pergi kerja . mesti korang punya boss akan minta sijil kan ? lepas tu mesti boss korang akan tanya Bahasa melayu lulus ? bahasa Inggeris lulus? kalau lulus Alhamdulillah lah . Anda diterima kerja . kalau tak lulus . Maksud saya GAGAL , maaf anda tidak diterima kerja . haaa , padan muka korang . siapa suruh belajar Bahasa melayu dan Bahasa inggeris menulis dengan bahasa singkatan . HAHAHA




PASTFUTURE
MY WORDS;

Assalamualaikum hai, i'm Fattin Nurain. 12/05/1997.Malaysia. Muslim

MyHeart;


" IloveYou!! 23/03/2013 "

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Kalau aku seorang lelaki
  • Be mine
  • Happy 2 weeks .
  • kawan , aku rindu kau teramat :\
  • si dia berubah :\
  • Happy birthday Muhd Ashraff
  • special gift for me :>
  • Hi , soley soley~~
  • Perasaan tak boleh dikawal
  • cinta sejati dalam islam